Rymdkurs del 2, Nakshatra

Rymdkurs del 2, Nakshatra

gavle01

 

OBS!  OBS!  Denna kurs är en helt NY kurs, där vi jobbar med Nakshatrorna i våra horoskop enligt Jyotish, den Vediska astrologin.

Helgkursen med både Rymd och Nakshatror kommer inte längre att hållas. Den vanliga gamla Rymdkursen blir som vanligt igen och kallas Rymdkurs del 1, och för Nakshatrorna har vi nu istället gjort en speciell helgkurs, Rymdkurs del 2, som är dedikerad för dessa. Denna ändring har vi gjort på grund av önskemål att få mer tid och födjupning om Nakshatrorna.

Du ska alltså ha gått en Rymdkurs tidigare,  innan du går denna kurs, då detta är Rymdkurs del 2 som bygger vidare på Rymdkurs del 1 (den gamla vanliga Rymdkursen). Ta med dina rymdmålningar till kursen om du har dessa kvar.


Jyotish betyder kunskapen om ljuset och beskriver skapandet och skapelsen. Jyotish är därför enligt Veda grunden för hela skapelsen.

Jyotish belyser universums underbara och mystiska samband mellan helhet och delar, orsak och verkan, och hur dessa hänger ihop med våra egna liv och vårt eget skapande.

Nakshatrorna är de urgamla stjärntecknen, 27 st, som i Jyotish funnits 1000-tals år före de vanliga 12 tecknen som används i västerländsk astrologi. Nakshatrorna visar en djupare immateriell nivå – vår känslomässiga och mentala grund, medan de 12 zodiaktecknen kan sägas relatera mer till det yttre och materiella.

Varga informerar om Jyotish och Renée guidar dig i måleriet och principerna. Varga kommer även att sitta 10 min med var och en och gå igenom den del i horoskopet som har med konsten att göra, och berätta vilka dina viktigaste Nakshatror är.

Plats: Yantra Studio, Ramsjövägen 17 i Ljusdal
Kurstider: datum 3-4 september, lördag 10-17, söndag 10-16
Lärare: Varga Åskvigg och Renée Breig
Kursavgift: Privatperson 1200 kr. Företag 1500 kr.
Kursavgiften betalas kontant på plats. Anmälan är bindande.

För Nakshatramålningar (1-4 st) tar du med eget material, se nedan. Det kommer också att finnas en del material att köpa på plats.

Anmälan: Görs till varga@cellfood.nu och VIKTIGT – skriv dina födelsedata i mejlet – DATUM, TID OCH PLATS för födelsen. OBS! Även om du har en horoskoputskrift sedan tidigare måste du ange dina födelsedata i mejlet.

Det här behöver du ta med:

  • Dina tidigare rymdmålningar om du har dessa kvar.
  • 2 st rollrar + tråg
  • 2 st guldpennor; en tjock och en tunn
  •  Blyerts-/skisspenna
  • Lång linjal
  • 4 dukar/pannåer och färg för Nakshatramålning
  • Annat material du tycker om att använda i måleriet
  • Anteckningsblock

Tips angående material för Nakshatra-målning: Du kommer att få veta vilka dina viktigaste Nakshatra är – det kan vara allt mellan 1 och 4 st. Sen väljer du själv på kursen vilka eller vilken du vill jobba med. Kanske vill du bara jobba med en av Nakshatrorna under helgen. Och du  kan välja att göra en målning för varje, eller en målning med alla tillsammans. Liksom Rymdmålningen är dessa att ses som positionsbilder. Om du vill kan du använda Källmans planetfärger även för dessa, men du kan lika gärna använda dina vanliga färger eller akvarell om du föredrar det. Det kommer att finnas en del material, duk, underlag och färg att köpa ifall du skulle behöva komplettera.

Det kommer att finnas kaffe och te för en billig slant.

Möjlighet att värma egen medhavd mat.

Arrangör: Renée Breig och Varga Åskvigg

Kontakta Varga vid frågor om Jyotish: varga@cellfood.nu

Kontakta Renée vid frågor om måleri, material och boende: info@yantrastudio.se
el 0709-28 65 61

VARMT VÄLKOMNA!

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.