Vedic Art & Ayurveda Sri Lanka 12-24 november

VEDIC ART & AYURVEDA
SRI LANKA 12-24/11 2016

IMG_5584

Vi gör om den uppskattade resan från tidigare år! 

Följ med till Sri Lanka, juvelen bland tropiska öar i Indiska Oceanen för en oförglömlig vistelse. Kombinera sol, bad och ayurvedakur med att måla enligt Vedic Arts principer med den svenska Vedic Art läraren och konstnären Renée Breig. Målarkursen är öppen för alla; du som målar sedan tidigare och du som är helt nybörjare med penseln. Med på resan kommer även Renées son Simon Strandell vara. Simon finns bland annat med och tolkar vid behov på läkarbesöken.

Ayurvedisk reningskur är en riktigt effektiv, djupverkande, stress-reducerande och balanserande kur som integrerar dagliga kroppsbehandlingar med örtmediciner, anpassad kost, allt i en omhändertagande och vänlig atmosfär. Yoga, andningsövningar och meditation är också del av kuren. Ayurveda Paragon Resort erbjuder autentiska ayurvedabehandlingar och har haft många nöjda västerländska gäster under de senaste 15 åren.

Sri Lanka erbjuder ett underbart skönt klimat, ca 30 grader med milslånga natur-stränder, grönt frodigt landskap och vänliga människor och en spännande buddhistisk kultur. En färgstark, myllrande och fascinerande ö som ger sinnliga upplevelser! Sri Lanka har liksom Kerala en lång tradition av Ayurveda, som folkmedicin och praktiserats på kliniker och sjukhus. Ayurveda Paragon Resort är belägen på södra Sri Lanka strax utanför Galle, ca 130 km från Colombo med ett vackert läge direkt på stranden mot Indiska Oceanen

Vad är Vedic Art?
Först och främst en väg till självkännedom genom konstnärligt skapande. Konstformen är uppbyggd kring 17 principer. Principerna kan ses som impulser som har till syfte att väcka upp kunskap som redan finns inom oss. Du guidas genom dessa principer under vistelsen genom dagliga övningar.

Sri Lanka erbjuder ett underbart skönt klimat, ca 30-32 grader med milslånga stränder, grönt frodigt landskap, här hittar du allt du har drömt om – sinnligt sköna kulturupplevelser och underbart vänliga människor präglade av den buddhistiska traditionen.

Paragon Ayurveda Resort
hotel_seaside
är belägen på södra Sri Lanka vid Talpe ett par mil öster om Galle och har haft nöjda västerländska gäster sedan femton år. Hotellet har en vacker utsikt över Indiska Oceanen, rymliga faciliteter med en skön saltvattenpool, lobbylounge och framförallt ett stort ayurvedacenter med kompetent team av läkare och terapeuter. Maten är helt anpassad enligt de ayurvediska principerna tillagade med omsorg av fräscha råvaror. Rummen har alla havsutsikt, är enkelt inredda och relativt små.
Läs mer på paragonsrilanka.com

Ayurvedakuren

fermentation
Kuren skräddarsys för varje individ efter en konsultation med Ayurvedadoktorn. Kurens utformning beror på gästens hälsotillstånd och medicinska förutsättningar och längden på vistelsen. Vissa gäster kommer till Paragon för att behandla en mängd åkommor som stress, övervikt, hudproblem, ischias och reumatism. Men man behöver inte var sjuk eller ha några medicinska problem för att dra nytta av ayurvedabehandlingar. Ayurveda är framförallt ett förebyggande hälsosystem och alla terapiformer som ges på Paragon främjar välbefinnandet.
En regelbunden avgiftning är viktig för att främja ett harmoniskt växelspel mellan kropp, själ och ande. Genom åren så samlar kroppen på sig toxiner från kosten, föroreningar, rökning, alkohol och läkemedel. Den ayurvediska formen av rening rensar ut gifterna och slaggprodukterna genom en serie av oljemassager, värmebehandlingar, örtbad, örtångbad, ayurvediska örtmediciner och en viss diet. Räkna med att behandlingarna tar ca 2-timmar varje dag och kan bestå av olika former av Abyanga oljemassage, Swedana värmebehandling, Shirdodhara, inhalering, örtbad, bastu, m.m. Vissa örtmediciner och medikament ingår också i kuren.

Vedic Art

IMG_5579

I Vedic Art länkar indiska livsprinciper till den traditionella målarskolan och blir till en metod, en väg där måleriet och livet går tillsammans. Ett lättsamt sätt att närma sig, smaka på och kanske “ta tag” i måleriet. För den som redan målat tidigare blir Vedic Art en möjlighet att på djupet, släppa prestationen och istället slappna av i skapandet. Låta skapandet sköta sig själv! För den som aldrig hållit i en penna eller pensel tidigare, väntar den angenäma upptäckten att skapandet kommer inifrån. Vedic Art handlar inte om att måla av eller att måla på ett speciellt sätt. Det kopplas inte heller till ett värderande av det som kommer fram på duken. Kedjan av principer syftar till att guida oss mot det personliga, det alldeles egna uttrycket! Den mångtusenåriga vediska kunskapen i Indien har många grenar på sitt träd. Konstnären Curt Källman har under mer än 30 år särskilt vårdat en gren – konsten. Curt är traditionellt utbildad konstnär. I februari 1988 etablerade Curt Källman Vedic Art School på Bosjökloster Slott i Höör. Men det var redan 1974 som han fick de 17 Vediska principerna av Maharishi, den välkände “Beatles yogin” och grundaren av TM, Transcendental Meditation, som då bad Curt att lägga en grund för att lära ut principerna. Vedic Art är en väg att genom konstskapande uppnå högre medvetande, ett skapande bortom prestations- och teknikkrav.

“När vi står inför en vit duk och skall börja måla kanske vi tänker “Jag har inte tillräckligt med kunskaper för att kunna uttrycka mig i bild. Jag måste lära mig teknik först, jag måste öva”. Då kan vi ställa oss frågan: “Behövde den store Skaparen öva på en annan skapelse först innan han skapade vårt universum?” säger Curt Källman

“Penslarna i himlen och fötterna på jorden”

IMG_5776

Kursupplägget
Under vistelsen går vi igenom de principerna så långt vi hinner och räkna med att kursen pågår ca 2 timmar varje dag med undantag för lunchpaus och anpassas lite till gruppens storlek och ditt individuella kurprogram. Ett par dagar utan måleri planeras för egna utflykter m.m. Beträffande kursmaterial kontakta Renee.
Om Renée Breig
Renée Breig är konstnär och Vedic Art-lärare sedan flera år, och har hittills haft ett antal utställningar i Europa, USA och Kina. Renée guidar dig genom de Vediska principerna från sitt hjärta. Renée undervisar i alla steg inom Vedic Art.
För att komma i kontakt med Renee: renee@breig.se eller mobil 0709-28 65 61 www.reneebreig.com

 

PRIS
Pris: 28 500;- per person i del i dubbelrum (Standardrums kategori)
(Vedic Art-kursen tillkommer 2 700 kr)
Enkelrumstillägg: 1 900 kr

I priset ingår:

 •  Flyg från Stockholm-Colombo t/r med Qatar Airways Airlines via Doha
  • 10 nätter i del i dubbelrum (Standardkat.) på Paragon Ayurveda Resort
  • Transfer från flygplats-hotell t/r
  • Helpension med ayurvedisk kost samt juicer och te
  • Konsultationer med ayurvedisk läkare
  • Ayurvedakur som är individuellt anpassad med dagliga behandlingar ca 2 tim
  • Örtmediciner under kuren
  • Yoga och meditation på anläggningen
  • Vedic Art kurs under 9 dagar med Renee Breig
  • Musik och kulturframträdanden på hotellet

Tillkommer:
• Lokala utflykter till tempel, stadsrundtur, shopping kan erbjudas för gruppen arrangerat av hotellet och till en viss kostnad
•Visumavgift som du ansöker online (USD 30)

Flyg:
Vi flyger med bekväma förstklassiga flygbolaget Qatar Airways direkt från Stockholm (för anslutning från Göteborg/Köpenhamn kontakta oss) med byte i Doha, Qatar ‐ den smidigaste flygförbindelse som finns till Sri Lanka från Sverige.

12 nov Stockholm-Doha 09.25 – 17.25 12 nov Doha- Colombo 18.50 – 02.05+1 24 nov Denpasar -Doha 03.20 – 05.40 24 nov Doha- Stockholm 06.45 – 11.10

Anmälan och slutbetalning: senast den 1 juni. Handpenning om SEK 2 500 kr debiteras vid anmälan.
Resan är ett samarrangemang mellan Tour Pacific och Renée Breig. Min. 10 deltagare krävs för att genomföra resan.

OBS! Vedic Art kursen (2 700 kr) betalas direkt in till Renee Breig: senast den 1/7 till PG 1935809-2 och märk ”Vedic Art Sri Lanka” och ditt namn. Vid avbokning fram till 21 dagar innan avresa behålls 40 % av kursavgiften. För mer info om Vedic Art kursen kontakta Renée Breig på renee@breig.se

För anmälan och information om resan kontakta Suzanne Björklund på Tour Pacific på tel 042-17 95 09 eller suzanne.bjorklund@tourpacific.se
Vi reserverar oss för ev. ändringar i valuta och flygskatter och andra avgifter utanför vår kontroll, och kan komma att ändras fram till slutbetalning. Våra Särskilda Resevillkor gäller.

Ayubowan!

VARMT VÄLKOMMEN!!

_________________________________________

Renée Breig EF
Ramsjövägen 17, 827 30 Ljusdal
Kontakt: renee@breig.se, tel 0709-286561
Hemsida: www.reneebreig.com

TOUR PACIFIC SCANDINAVIA AB
Box 1090, 251 10 Helsingborg
Besöksadress: Sundstorget 3, vån 3
Växel: 042 17 95 00 Fax: 042 14 30 55
Hemsida: www.tourpacific.se
Facebook: www.facebook.se/tourpacific