Tangoharmoni Introkurs Ljusdal 10-11 september

Tangoharmoni, introduktionshelg i Ljusdal  10-11 september

TANGO …. harmoni och balans, njutning och passion.

Buchar - Lingserius. 2016

Peter Buchar visar en mjuk och behaglig väg in i tangokänslan … in i upplevelsen av att du faktiskt dansar Argentinsk tango, den mytomspunna dansen från Buenos Aires.

Traditionell Argentinsk tango är långsam, sinnlig och vacker, där man låter musiken, gammal Argentinsk folkmusik,  guida de egna rörelserna och stegen.

Vi kommer att lägga extra fokus på att skapa bra närvaro, ett skönt steg, och en stolt hållning.
Viktiga verktyg, förutom själva dansen och musiken, blir Qigong/Taichi, samt ”Gående meditation”.

( Några kortare pass kommer vi att göra utan skor. Ta därför med varma strumpor eller sockor. Skorna bör helst ha läder eller mockasula. Hög klack för damerna är inte nödvändigt, men vill du prova, så ta gärna med de du eventuellt har ) .

Obs: tidigare erfarenhet av tangodans ej nödvändig. Du behöver inte heller ha någon partner för att deltaga.

Presentation Peter:
Peter Buchar är sedan länge en hängivet sökande, och passionerad tangodansare. Han har en bakgrund som aktiv idrottsman, blev vid tidig ålder skidlärare, och har därefter runt 25 års erfarenhet som Qigonginstruktör och Yogautövare. Tillika Mindfulnessinstruktör sedan många år, fokuserar
Peter i sin dans-undervisning på känslan, medvetenheten i rörelsen, och på kontakten med musiken och partnern. Han guidar ”från hjärta till hjärta” … och vill inspirera till ett subtilt lyssnande på kroppen och sinnet, för att man i första hand ska få en egen personlig upplevelse av Argentinsk tango. Numera driver Peter sin skola Tangoharmoni i hemstaden Ulricehamn.  Läs mer här http://tangoharmony.se/

Kursavgift 1400 kr / pers
Lättare lunch 60 kr

Anmälan till
Renée Breig på info@yantrastudio.se