Tangoharmoni i Ljusdal 28-29 januari 2017

Grundkurs Argentinsk tango

peter-o-marianne-bergen-2015

TANGO …. harmoni och balans, njutning och passion.

Peter Buchar visar en mjuk och enkel väg in i tangokänslan … in i upplevelsen av att du faktiskt dansar Argentinsk tango, den mytomspunna dansen från Buenos Aires.

Traditionell Argentinsk tango är långsam, sinnlig och vacker … en improvisationsdans, där man låter musiken, gammal Argentinsk folkmusik, guida de egna rörelserna och stegen.

En dans som för många skapar lugn och ro inombords.

Tangon består självklart, som all dans, av olika steg och en del kombinationer, med det är faktiskt i det enkla, ibland bara i en vanlig ”promenad” i omfamning, som den där berömda ”tangomagin” skapas. Vi brukar säga att i tangon dansar vi ”ett steg i taget”.

Vi kommer att lägga extra focus på att skapa stark närvaro, ett skönt steg, och stolt hållning.

Tidigare erfarenhet av tangodans ej nödvändig. Om du aktivt dansar annan dans, som Foxtrot eller Bugg, kan du, genom att lära grunderna i tango, föra in en ny känsla, nya steg och ytterligare elegans i din dans.

Tag med varma strumpor eller sockor. En stor del av tiden dansar vi i dessa. Om du själv vill, så kan du behålla sockorna på hela helgen. Skönt, bekvämt och ett bra sätt att finna känslan i foten och i steget !
Eventuella skor bör ha läder eller mockasula, och du behöver ej ha någon egen partner för att deltaga.Plats: Yantra Studio Ramsjövägen 17 Ljusdal
Tider: Lördag 10:00-ca 16:00 med avbrott för lunch. Söndag 10:00- ca 15:00 med avbrott för lunch

Kursavgift: 1400 kr/pers
Anmälningsavgift: 450 kr betalas in samband med anmälan till BG:471-2402 eller till Swish 076-801 81 98 (Peter Buchar) Resterande summa betalas in senast 1 vecka innan kursstart.

Betald anmälningsavgift ger dig en garanterad plats på kursen. (Anm.avgiften är bindande och betalas inte tillbaks vid avbokning).

Lunch: Det finns möjlighet att värma maten i lokalen.
Olika typer av matställen finns i centrala Ljusdal. Mer info om det vid kursstart.

Anmälan till info@yantrastudio.se

OBS – Ett begränsat antal deltagare.

VARMT VÄLKOMMEN!

Om Peter:
Peter Buchar är sedan länge en hängivet sökande, och passionerad tangodansare. Han har en bakgrund som aktiv idrottsman, blev vid tidig ålder skidlärare, och har därefter runt 25 års erfarenhet som Qigonginstruktör och Yogautövare. Tillika Mindfulnessinstruktör sedan många år, fokuserar
Peter i sin dans-undervisning på känslan, medvetenheten i rörelsen, och på kontakten med musiken och partnern. Han guidar ”från hjärta till hjärta” … och vill inspirera till ett subtilt lyssnande på kroppen och sinnet, för att man i första hand ska få en egen personlig upplevelse av Argentinsk tango. Peter har i hemstaden Ulricehamn grundat skolan Tangoharmoni, som han numera driver tillsammans med partnern Marianne.

www.tangoharmony.se