Tango introduktionshelg i Ljusdal 21-22 maj

Tango introduktionshelg i Ljusdal  21-22 maj

Buchar.5

TANGO …. harmoni och balans, njutning och passion.

Peter Buchar visar en mjuk och enkel väg in i tangokänslan … in i upplevelsen av att du faktiskt dansar Argentinsk tango!

 

Traditionell Argentinsk tango är långsam, sinnlig och vacker … en improvisationsdans, där man låter musiken, gammal Argentinsk folkmusik,  guida de egna rörelserna och stegen.

En dans som för många skapar lugn och ro inombords.

Tangon består självklart, som all dans, av olika steg och en del kombinationer, med det är faktiskt i det enkla, ibland bara i en vanlig ”promenad” i omfamning, som den där berömda ”tangomagin” skapas. Vi brukar säga att i tangon dansar vi ”ett steg i taget”.

Vi kommer att lägga extra focus på att skapa stark  närvaro, ett skönt steg, och stolt hållning.
Viktiga verktyg, förutom själva dansen och musiken, blir Qigong/Taichi, samt ”Gående meditation”.

Värt att notera är att den traditionella tangon har väldigt lite gemensamt med den ”showtango” som vi ser på Let´s Dance.

(Några kortare pass kommer vi att göra utan skor. Ta därför med varma strumpor eller sockor. Skorna bör helst ha läder eller mockasula. Hög klack för damerna är inte nödvändigt, men vill du prova, så ta gärna med de du eventuellt har).

Obs! tidigare erfarenhet av tangodans ej nödvändig.

Plats: Yantra Studio
Investering: 1500 kr

OM PETER:
Peter Buchar är sedan 6-7 år en hängivet sökande, och passionerad tangodansare. Innan dess var det under en rad år Fox och Salsa som gällde. Se http://tangoharmony.se/peters-tangovag/
Numera driver Peter sin skola Tangoharmoni i hemstaden Ulricehamn. Hans stora styrka och tillgång, både som dansare och pedagog, är bakgrunden. Ett långt idrottsliv, professionell utförsåkare och skidakrobat på 70-talet, skidlärare alltsedan dess. Yoga och Taichi-utövare i drygt 30 år … Qigong- och Mindfulness instruktör.
Essensen av det han lärt sig under dessa år väver han in i sin tangoundervisning, i vilken han strävar efter att fokusera på känslan, medvetenheten i rörelsen, och på kontakten med musiken och partnern.
www.tangoharmony.se

VARMT VÄLKOMNA till en intressant och härlig helg på Yantra Studio
♥ Renée & Peter ♥