GRATIS YINYOGA utomhus onsdag 3 juli

Boka in onsdag den 3 juli kl 16:30 för en skön stund på mattan med yinyoga. En stund med stillhet och avslappning för kropp och själ.

Vi riktar oss till alla.
Män och kvinnor. Gammal och ung.
För dig som yogat tidigare och för dig som aldrig varit i närheten av yoga innan. Till dig som kanske tror att; yoga – det är inget för mig, jag är inte så vig. Yinyoga är mer en stretchyoga än en akrobatisk form av yoga. Så inga förkunskaper krävs.

Passet är anpassat för alla nivåer. Nybörjare och redan utövare av yoga. Läs mer om Yinyoga nedan. Renée Breig som leder passet berättar om vad Yinyoga är, var den kommer ifrån. Och varför yinyoga är så bra för oss alla. Renée guidar också in alla i de olika positionerna under passet.

Plats: Gräsmattan i gungparken på Åkern, Ljusdal.
Tid: 16:30
Kostnad: GRATIS
Arrangör: Yantra Studio
Yogalärare: Renée Breig
Anmälan till: info@yantrastudio.se

Ta med: Yogamatta/Liggunderlag el filt. Kudde och filt
Kläder: Mjuka sköna kläder. (ej jeans)

Som sagt ingen förkunskap krävs för att delta.


Efter passet bjuds det på frukt och dryck sponsrat av ICA Supermarket Matpunkten & Stora Coop Ljusdal 🙂


Ev ändring av datum kan bli. Då aktiviteten är väderberoende.
Så låt oss hoppas det blir en regnfri, fin eftermiddag. 🙂

V A R M T V Ä L K O M M E N !
Yantra Studio – Yoga i Ljusdal – Yoga för alla!


Vad är Yinyoga?

”The art of letting go”
Yinyoga är en lugn och meditativ yogaform. Här sitter och ligger vi länge och stilla i olika positioner, för att komma åt den djupliggande bindväven. Yinyogan är därför ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet.

Yinyogan utvecklades till den form den är idag av Kung Fu-mästaren Paulie Zink och är en passiv form av yoga där vi sitter och ligger i olika positioner under en längre tid. Musklerna tillåts slappna av med hjälp av gravitationen och kroppens egen tyngd. Ställen i våra kroppar vi sällan kommer åt öppnas. Vi kommer på djupet åt bindväv, fascia och skelett i kroppen.

Emotionellt är Yin sidor mer passiva, accepterande och omtänksamma. Det är våra mer feminina sidor av vår natur.

Fysiskt finns Yin längre in i våra kroppar, närmare kärnan. Med andra ord våra ben, leder, ligament och bindväv. Speciellt runt höften och nedre delen av ryggen och korsbenet. Det är de delarna av kroppen som yinyogan fokuserar på.

Eftersom fokus ligger på våra yinvävnader behöver vi praktisera på ett yinsätt dvs. lugnare, omtänksamt och accepterande sätt. Till skillnad från andra yogaformer är detta en stillsam mindfulnessträning som ger oss en stund att komma i kontakt med vår kropp, lyssna till andningen och vara närvarande i det som sker just nu. Vi vänder vår uppmärksamhet inåt.

Yinyoga lugnar och är avslappnande för både kropp och psyke.

Vi blir väldigt glada om ni vill hjälpa oss att sprida detta event
Tack ♥

/ Yantra Studio