INGEN BARNYOGA FÖR TILLFÄLLET


 

BARNYOGA

 

Barnyoga är ett fantastiskt verktyg för att skapa tid och rum för våra barn att bara få vara barn. Barnyoga använder positioner, eller asana, som är baserade på växter och djur. De vanligaste positionerna inkluderar ormen, hunden och träd-asanas. I de flesta fall kan barnet guidas till att visualisera hur det ser ut när de är i positionen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yogan har många fördelar

Barn utsätts, liksom sina föräldrar, för stress i hög grad. Stressen grundar sig till stor del i att vårt samhälle fokuserar mycket på yta och prestation. Barnen tappar bort sig själva och får allt sämre självkänsla. Yoga kan vara ett verktyg för barnet att hantera stressen 
Yoga är en metod som ser till att hela barnet mår bra, både i kropp och själ. Barn är naturligt smidiga och yogans positioner behåller musklernas rörlighet och förbättrar motorik och balans. Men ställningarna ger också en massage på insidan med andetagets hjälp och många positioner är framtagna för att stimulera specifika organ. Med stärkta kroppar får barnen bättre hållning vilket ger mer utrymme för syre- och blodflöde till livsviktiga organ. Tillsammans med andningen stärks immunförsvaret.