Ayurveda & Vedic Art Sri Lanka 15-26 mars 2020

AYURVEDA & VEDIC ART – SRI LANKA 15-26 MARS 2020
Följ med till Sri Lanka, juvelen bland tropiska öar i Indiska Oceanen för en oförglömlig vistelse.

Kombinera sol, bad och den ayurvediska Pancha Karma-kuren med att måla enligt Vedic Arts principer. Målarkursen är öppen för alla; du som målar sedan tidigare och du som är helt nybörjare med penseln.

Barberyn Ayurveda Resorts tillhör pionjärerna vad gäller autentiska ayurvedabehandlingar på Sri Lanka och har haft många nöjda västerländska gäster under sina decennier.

Sri Lanka erbjuder ett underbart skönt klimat, ca 30-32 grader med milslånga stränder, grönt frodigt landskap, här hittar du allt du har drömt om – sinnligt sköna kulturupplevelser och underbart vänliga människor präglade av den buddhistiska traditionen.

Barberyn Resorts har alltid ansetts vara pionjären inom Ayurveda-behandlingar på Sri Lanka och står för hög kvalitet kombinerat med lång erfarenhet av västerländska gäster.

Barberyn Beach Resort är belägen på södra Sri Lanka vid Weligama och ett par mil öster om Galle, öppnade i 2002. Hotellet har en spektakulär utsikt över Indiska Oceanen och en tropisk djungel som omgärdar anläggningen. En skön saltvattenpool och yogapaviljong nära stranden fulländar den harmoniska stämningen. Maten är helt anpassad efter ekologiska fräscha råvaror tillagade med omsorg enligt de ayurvediska principerna.

Läs mer om Barberyn på www.barberynresorts.com

Vad är Pancha Karma?
Det är en riktigt effektiv, djupverkande, stressreducerande och balanserande reningskur som integrerar dagliga kroppsbehandlingar med örtmediciner, anpassad kost, allt i en omhändertagande och vänlig
atmosfär. Yoga, andningsövningar och meditation är också del av kuren.

Pancha Karma-kuren:
Kuren skräddarsys för varje individ efter en konsultation med Ayurvedadoktorn. Kurens utformning beror på gästens hälsotillstånd och medicinska förutsättningar och längden på vistelsen. Vissa gäster kommer till Barberyn för att behandla en mängd åkommor som stress, övervikt, hudproblem, ischias och reumatism. Men man behöver inte var sjuk eller ha några medicinska problem för att dra nytta av ayurvedabehandlingar. Ayurveda är framförallt ett förebyggande hälsosystem och alla terapiformer som ges på Barberyns anläggningar främjar välbefinnandet.

En regelbunden avgiftning är viktig för att främja ett harmoniskt växelspel mellan kropp, själ och ande. Genom åren så samlar kroppen på sig toxiner från kosten, föroreningar, rökning, alkohol och läkemedel. Den ayurvediska formen av rening rensar ut gifterna och slaggprodukterna genom en serie av oljemassager, värmebehandlingar, örtbad, örtångbad, ayurvediska örtmediciner och en viss diet. Räkna med att behandlingarna tar ca 2-2,5 timme varje dag och kan bestå av olika former av Abyanga oljemassage, Swedana värmebehandling, Shirdodhara, inhalering,örtomslag m.m. Vissa örtmediciner och medikament ingår också i kuren.

Vad är Vedic Art?
Först och främst en väg till självkännedom genom
konstnärligt skapande. Konstformen är uppbyggd kring 17 principer. Principerna kan ses som impulser som har till syfte att väcka upp kunskap som redan finns inom oss. Du guidas genom dessa principer under vistelsen genom dagliga övningar.

I Vedic Art länkas indiska livsprinciper till den traditionella målarskolan och blir till en metod, en väg där måleriet och livet går tillsammans. Ett lättsamt sätt att närma sig, smaka på och kanske ”ta tag” i måleriet. För den som redan målat tidigare blir Vedic Art en möjlighet att på djupet, släppa prestationen och istället slappna av i skapandet. Låta skapandet sköta sig själv! För den som aldrig hållit i en penna eller pensel tidigare, väntar den angenäma upptäckten att skapandet kommer inifrån. Vedic Art handlar inte om att måla av eller att måla på ett speciellt sätt. Det kopplas inte heller till ett värderande av det som kommer fram på duken. Kedjan av principer syftar till att guida oss mot det personliga, det alldeles egna uttrycket!

Den mångtusenåriga vediska kunskapen i Indien har många grenar på sitt träd. Konstnären Curt Källman har under mer än 30 år särskilt vårdat en gren, konsten. Curt var traditionellt utbildad konstnär på Gerlesborgsskolan 1963 och på Konstakademin i Stockholm 1964-69.

“Penslarna i himlen och fötterna på jorden” – Att uppnå högre medvetande och gå in i sig själv innebär inte att ta avstånd från det vardagliga livet, tvärtom. Vi tar med oss vårt ökade medvetande ut i vardagen, bland människor, det är där det skall göra nytta.

Kursupplägget:
Under vistelsen går vi igenom de principerna så långt vi hinner och räkna med att kursen tar ca 1-2 timmar per dag och anpassas lite till gruppens storlek och ditt individuella kursprogram. För dig som är helt nybörjare ingår lite kursmaterial i form av färg och målarduk. Men vi rekommenderar dig att ta med eget också.

Kursledare/Vedic Artlärare:
Renée Breig

Renée Breig är konstnär och Vedic Artlärare sedan flera år, och har hittills haft ett antal utställningar i Europa, USA och Kina. Renée guidar dig genom de Vediska principerna från sitt hjärta. Renée undervisar i alla steg inom Vedic Art.

_____________________________________________________________

Vedic Artkurs och Ayurveda på Sri Lanka 15-26 mars 2020

Pris enkelrum ”Delux” 27.035sek
Pris enkelrum ”Classic” 25.588sek

Pris del i dubbelrum ”Delux” 22.693 kr
Pris del i dubbelrum ”Classic”21.974sek

I priset ingår:
• 10 nätter i del i dubbelrum/enkelrum på Barberyn Beach Resort
• Transfer från flygplats-hotell t/r
• Helpension med ayurvedisk kost samt juicer och te
• Konsultationer med ayurvedisk läkare
• Pancha Karma kur (behandlingar) som är individuellt anpassad med dagliga behandlingar ca 2 tim
• Örtmediciner under kuren samt för efterbehandling hemma
• Yoga och meditation på anläggningen
• Vedic Art kurs under 8 dagar med Renee Breig
• Kortare utflykt till tempel, shopping, m.m.
• Musik och kultur framträdanden på hotellet

Tillkommer:
• Flygbiljett ca 7000kr (med Qatar Airways )
• Visum avgift ca 200kr
• Dricks

Samtliga priser är baserade på dagens kända tariffer och valutakurser. Vi reserverar oss för prisändringar utanför vår kontroll. Priserna är baserade på ett minimum antal om 10 deltagare. Begränsat antal platser.

Flyg:
Flyget bokas själv. Vi rekommenderar Qatar Airways. Avresa 15 mars. Hemresa 26 mars. Vill du få hjälp med bokningen kontakta Big Travel Ljusdal. 0651- 14055 ljusdal@bigtravel.se (extra avgift tillkommer för den hjälpen.)

För information och anmälan välkommen kontakta Renée Breig på renee@breig.se
Tel 0709-286561

Anmälan: till renee@breig.se senast den 30 januari 2020. Anmälningsavgiften på 2000 kr betalas till BG: 234-9017 vid anmälan. (Märk bet med ditt namn och Vedic Art Sri Lanka). Anmälan är bindande

Slutbetalning senast 14 februari 2020

Resan är ett samarrangemang mellan Barberyn Resorts och Renée Breig

Vi ses! 🙂
Ayubowan!