YOGA & VEDIC ART I VACKRA TOSCANA  1 – 8 JUNI 2024

 

Möt sommaren i Toscana

En härlig vecka med en fin kombination av Yoga och Vedic Art som öppnar upp, ger insikt, tillåter, förenar och ger ett tillstånd av ödmjukhet.

Vad sägs om att bo och kursa alldeles bredvid skogen där det sägs att Dante fanns sig själv. Mitt i hjärtat av Toscana ligger Antico Borgo di Tignano, stället vi bor på.

yinyogaresatoscana

Kursen innehåller förutom Yoga & Vedic Art (måleri), andningsövningar, ledda meditationer, utflykt och framförallt tid för kontemplation i vacker miljö. Varför inte en skön stund vid poolen eller en promenad i omgivningarna.

Yoga och Vedic Art har sina rötter från de över 5000 år gamla Vedaskrifterna från Indien och som påstås innehålla den högsta sanningen. Veda står för kunskap – ren kunskap. Yogan öppnar ödmjukt upp våra sinnen och leder oss till ett lugn. Vedic Art tillåter oss att gå djupare in i vår källa av frihet och av vetskapen att inget är rätt eller fel, bara olika. Texter och övningar i Vedic Art väcker upp och vi blir medveten om att vi har all potential vi behöver inom oss.

Vi bor och kursar på mitt i den undersköna Toscanska landsbygden på den vackra gården Antico Borgo di Tignano med anor från 1600-talet. Gården har en fantastisk vidsträckt utsikt och ägs av mycket trevliga Gabriella. Vi njuter av 3-rätters vegetarisk middag varje kväll tillagad av traktens och gårdens egna råvaror med kärleksfull hand.

Inga förkunskaper krävs. Det här är en kurs för alla – både nybörjare och för dig som har tidigare erfarenhet av yoga och/eller Vedic Art måleri. 

Dagarna ser ungefär ut så här: (med reservation för eventuella ändringar)
• Lymfyoga/Ashtangayoga 
• Frukost
• Vedic Art (måleri)
• Vegetarisk lunch
• Vedic Art (måleri)
• Sol, bad, promenad, egen tid
• Yinyoga och pranayama (andningsövningar)
• 3-rätters genuint lagad italiensk vegetarisk middag 

Mitt i veckan har vi en heldagsutflykt. Utflykten är frivillig att följa med på. 
Mer info på plats.

Datum: 1-8 juni (lördag till lördag )

Flyg: Destination PISA
Vill du åka med vår gemensamma transfer går den från Pisa flygplats vid 20.30 lördag 1 juni och tillbaka till Pisa flygplats för flyg som går vid 13-tiden.

Tåg: Naturligtvis går det att ta sig till kursen med tåg
Är det så att du gör det, vänligen informera oss innan så vi vet om det.

Kursavgift: 14 950 kr (del i dubbelrum) helpension (Tillägg för enkelrum 3100 kr) 

Samtliga priser är baserade på dagens kända tariffer och valutakurser. Vi reserverar oss för prisändringar utanför vår kontroll. Priserna är baserade på ett minimum antal om 10 deltagare.

Det som tillkommer är:
Flyg
Transfer
Utflykt (frivillig)

Anmälningsavgift: 3 500 kr betalas in vid anmälan till konto: 81 29-9, 43761716-0 (Hälsinglands Sparbank) Ange ditt namn och WS-toscana.
Anmälan är bindande och betalas ej tillbaka vid ev. avanmälan


Datum för slutbetalning
1 mars 2024 

Maila din anmälan till: renee@breig.se
Sista anmälningsdag 29 februari 2024

Vid eventuella frågor runt kursen kontakta Renée på 0709-286561 
eller AnneSophie 070-537 26 12 

yogaretreattoscana

reneefia

Välkommen att följa med på en härlig resa för kropp & själ.

Renée och Anne SophieHär kan du läsa några kommentarer från våra tidigare resor:

”Det var en häftig och utvecklande resa, ibland tuff med prövningar och tårar men mycket skratt och många goa tillfällen. Målningen var ett uppvaknande, så skönt att bara skapa och inte behöva oroa sig för rätt eller fel. I yogan upptäckte jag lugnet och känslan av att inte behöva prestera, bara vara som jag är. Har träffat underbara människor, inte minst Renée och Fia, som alla gett mitt liv en massa ny energi ” /Linda
 
”Ibland faller allt på plats! fick kombinera bästa yogan med den bästa konsten tillsammans med likasinnade i en otroligt vacker miljö i Toscana tillsammans med mina inspirerande lärare Fia och Reneé, kunde inte blivit bättre. För att inte tala om den fantastiska maten, rummen, poolen, vädret, ölet, vinet, ja allt! Toscana in my hart! Risken är stor att vi ses igen nästa år.” /Olle
 
“Det goda livet! Så kan veckan i Toscana i maj 2014 sammanfattas. Fia och Renée gav mig en inspirerande och energigivande vecka fylld av gemenskap, skratt, yoga i gryningen, vedic art i solen, fantastisk vegetarisk mat och poolhäng, allt detta inramat av toskansk landsbygd med böljande kullar och cypresser. Ett minne för livet, och något som jag ser fram emot att göra igen!” /Sara
 
”Yogan på mattan går hand-i-hand med principerna i VedicArt och det tyckte jag blev mer påtagligt här. Jag fick liksom tid att känna efter. ..och så med maten därtill.” /Kerstin
 
”Ashtangayoga på morgonen i en vacker sal med utsikt över de Toscanska bergen. En perfekt start för dagen som ger massor av energi och en mjuk och stark kropp. Vedicart under Toscanas sol, hör själv, kan det bli bättre? Att ha dalgångarna framför sig och bergen som fond, känna doften, höra ljuden, se de små detaljerna runt omkring. Det gav enormt mycket inspiration och energi. Bara det att ha en hel vecka till sitt förfogande utan att behöva tänka på vad man ska handla och laga för mat eller packa väskan för nästa arbetsdag. Jag vet inte om jag tänkte alls den här veckan – jag bara var. Yinyoga på eftermiddagen – efter allt skapande, men före middagen – passade alldeles utmärkt. Det blev som om man fick stretcha ut både kropp och själ.” /Maud
 

10384118_725097250900681_5672140521848262698_n